Prednosti Actibloc LT čistilnih naprav

UČINKOVITO DELOVANJE

UGODNO DELOVANJE IN ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE

DOLGOROČNA, PRILAGODLJIVA REŠITEV

Čistilna naprava presega zakonske zahteve (dovoljen izpust: KPK 150 mg/l, BPK5: 30 mg/l, SS: 30 mg/l; voda očiščena v Actibloc čistilni napravi: KPK 53mg/l, BPK5: 6,6mg/l, SS: 10,5 mg/l). Z nakupom čistilne naprave, katere učinkovitost presega trenutne zahteve ste pripravljeni na bodoče zaostrovanje standardov.
Glavno čiščenje odpadnih voda poteka v drugem prekatu kjer ni dodatnega dotoka, saj se med čiščenjem odpadna voda zbira v prvem prekatu. Čistilna naprava tako nadzorovano očisti vedno enako količino vode ne glede na dotok – posledično imajo SBR čistilne naprave najbolj konstantno kvaliteto čiščenja.
Volumen za 4, 6 oseb
0
litrov
Čistilna naprava je izdelana in preizkušena v skladu z EN 12566-3:2005+A1:2009+A2:2013 standardom ter ustreza Uredbi o emisiji snovi pri odvajanju odpadne vode iz malih čistilnih naprav in njenim spremembam kot tudi ostalim zahtevam zakonodaje. Prav tako nosi CE oznako.
V čistilni napravi se določenem času samodejno oblikuje biomasa, ki opravlja čiščenje. Tako ni nobene potrebe po dodajanju morebitnih pospeševalcev oz. drugih preparatov. Pri raznih preparatih je težava v tem, da je njihov vpliv na okolje slabo raziskan, njihova učinkovitost slabo dokazana poleg tega se lahko zgodi da bo njihova uporaba prepovedana.
Čistilna naprava ob zmanjšanem dotoku avtomatsko preklopi v varčevalni način ter se iz njega zbudi (opcija). Regulacija samodejno spremlja delovanje čistilne naprave. S tem se poleg varčevanja z energijo zmanjša tudi obraba komponent.
Prav tako ni potrebno praznjenje lovilnih košev ali drugi posegi in nastavitve v samem rezervoarju.
Čistilne naprave Actibloc odlikuje velik volumen. Čistilna naprava z 5500 l volumna je bistveno manj občutljiva na kakršne koli vplive kot pa ČN z 3500 l ali 2000 l volumna.
Glavno gonilo čistilne naprave je tiho membransko puhalo pri katerem je edini gibljivi del membrana, ki ustvarja gibanje zraka. Takšna puhala so izjemno tiha.
Lahko se jih namesti v posebni zunanji omarici ali v prostostoječi konzoli. Puhal in regulacije ne nameščamo v rezervoar, saj je vplive vlage, ki lahko vpliva na njihovo življenjsko dobo nemogoče popolnoma preprečiti.
Puhalo ne dela neprestano ampak v posameznih fazah. Letna poraba energije (4 osebe) znaša okoli 25€. Čistilne naprave brez elektrike so ponavadi toliko dražje, da se njihov nakup v primerjavi z čistilno napravo z elektriko ne izplača.
Čistilna naprava ima 3000 l velik prvi prekat, ki služi kot usedalnik zato ne potrebuje košev ali naprav za lovljenje umazanije, ki bi jih morali očistiti. Pri mnogih čistilnih napravah, z ali brez elek. napajanja, je potrebno razne biofiltre, biološke nosilce in vulkanske kamne občasno očistiti, kar ni ravno prijetno opravilo. Pri napravah z večimi prekati pa obstaja še več možnosti za zamašitve… Z našo čistilno napravo ne boste imeli težav zaradi listov solate, ali manjših kosti, ki so pomotoma pristali v čistilni napravi.
Pri nobeni pravilno delujoči in nameščeni čistilni napravi se ne smejo pojavljati neprijetne vonjave.
Tudi odmrla, odvečna biomasa se razgradi v čistilni napravi. Da bi se le-ta razgradila preden bi zasičila čistilno napravo pa je pomemben volumen čistilne naprave. 3500l rezervoar se bo prej napolnil večji rezervoar.
Zaradi velikega volumna (5500l za 1-4 osebe) se odvečna biomasa iz Actibloc čistilne naprave prazni šele na 3-4 leta ali še kasneje.
Rezervoarji niso narejeni iz reciklirane plastike (ker lahko le-ta z leti izgubi na kvaliteti) ampak so iz originalnega HDPE-ja. HDPE (politetilen z visoko gostoto) je ob enaki debelini enkrat močnejši kot navaden LDPE. Rezervoarji so v osnovi pohodni. Povozne se jih naredi z preprosto razbremenilno AB ploščo. Mogoče jih je 100% reciklirati. Življenjska doba takšnega rezervoarja je dolga krepko preko 50 let. Preseganje standardov Actibloc presega trenutne zahteve zakonodaje. Zaradi tega ste pripravljeni na prihodnost in morebitne zaostritve zahtev.
Življenjska doba čistilne naprave bi naj bila dolga vsaj 30 let. Čistilna naprava Actibloc je narejena za dolgoročno in zanesljivo delovanje. Namensko so uporabljene komponente dobavljive v prosti prodaji (standardno membransko puhalo, tehnika iz klasičnih fi50 PE cevi,…). S tem je omogočeno ugodno dolgoročno servisiranje pa tudi rezervni deli so vedno na voljo.
Actibloc čistilna naprava je bila razvita in preizkušena v Franciji. V najrazvitejših evropskih državah kot npr. Francija in Nemčija, praktično ne najdemo več poceni vzhodnoevropskih čistilnih naprav. In to z razlogom.
V Avstriji recimo morajo čistilne naprave izpolnjevati dodatne nacionalne zahteve (recimo predpisan minimalen volumen na osebo, ustreznost letnih meritev, ipd.).