Aqua’terne 112

NAJBOLJ PRILJUBLJENA SERIJA ZBIRALNIKOV
okolju-prijazno
Volumni
 • 5.600 litrov
 • 8.200 litrov
 • 10.500 litrov

Ta linija rezervoarjev se odlikuje skozi nizko globino vgradnje in izjemno stabilnost. Nizka globina vgradnje ustreza še tako zahtevnemu terenu in omogoča enostavno in hitro vgradnjo. Rezervoar je najpogosteje uporabljan za hišno, vrtno rabo.

Aqua'terne 112 5600 litrov
Aqua'terne 112 8200 litrov
Aqua'terne 112 10500 litrov
Rezervoar odlikujejo naslednje prednosti:
 • ozki rezervoarji
 • iz originalnega HDPE – majhna teža izjemna moč
 • material primeren za živila
 • notranja bela stena omogoča optimalno čisčenje rezervoarja
 • vzdržljivost rezeroarja je 2.2 tone osne obremenitve zaradi vrhunske tehnologije HDPE (povozni pokrov – kot dodatek)
 • 20 let garancije na rezervoar
 • okolju prijazen – 100 % se da reciklirati
Priključki
 • dotok DN 110, Preliv DN 100, 1“ plavajoči odvzem
 • možne so tudi ostale velikosti priključkov – po želji
Popolna prehodnost in statika

Spoj 2 modulovRezervoar je tovarniško spojen z uporabo posebne tehnike (iz več modulov) ter je popolnoma prehoden. Uporaba več manjših modulov namesto enega velikega daje zbiralnikom Aqua’terne 112 izjemno mehanično stabilnost.

Garancija
 • 20 let
Zakaj izbrati Rikutec zbiralnik za deževnico?

Nemška kvaliteta

Podjetje RIKUTEC je priznano, mednarodno podjetje, ki nudi največji HDPE program rezervoarjev za rabo deževnice v Evropi. Na področju rabe deževnice nudi RIKUTEC konkurenčne, kvalitetne rešitve z volumni rezervoarjev tako za eno – in dvodružinske hiše, kakor tudi za komunalne in industrijske objekte.

Originalen HDPE material

Vsi zbiralniki podjetja RIKUTEC so narejeni iz visoko molekularnega polietilena (HDPE) na podlagi tehnologije pihanja plastike. Zbiralniki iz originalnega materiala zagotavljajo bistveno daljšo življenjsko dobo in obstojnost, kot je to pri reciklirani plastiki, kjer se za ponovno predelavo dodajajo vezni materiali, ki pa lahko z leti popustijo.

Celovite rešitve

Pri zbiralniku RIKUTEC dobite pri vsakem zbiralniku že v osnovi zraven vstopni jašek, pokrov na navoj z otroško zaščito, prelivni sifon z zaščito pred malimi živalmi in umirjeni dotok. Lahko pa izbirate med različnimi kompleti (hišni , vrtni), ki zagotavljajo celovito rešitev za rabo deževnice (dodatno rabite le povezovalne cevi).

Kvalitetno shranjevanje vode

Visok vstopni jašek zagotavlja, da je zbiralnik zakopan ca. 90 cm pod zemljo, kar omogoča, da je temperatura vode v zbiralniku celo leto okrog ca. 6-8° C, zaradi teme v rezervoarju pa se ne morejo razviti alge, prav tako pa v tako hladni vodi ne morejo preživeti mikroorganizmi. Kljub 90cm vstopnemu jašku pa so zbiralniki oblikovani tako, da niso zelo globoki.

Zmeraj zraven

Zmeraj zraven

Vstopni jašek – pokriva vrh rezervoarja v njega se vgradi sinusni filter. V ceni rezervoarja.

Pokrov – raven pohoden pokrov, ki ne moti izgleda vaše zelenice, preko njega greste enostavno s kosilnico (opcija: povozen pokrov). V ceni rezervoarja.

Sifon – služi kot preliv vode iz vašega rezervoarja, prav tako pa je zaščita pred vstopom malih živali v rezervoar: miši, podgan, … V ceni rezervoarja.

Umirjen dotok – se vgradi na dnu rezervoarja; do njega vodi cev z vtoka, oz. filtra; njegova funkcija je umirjen dotok v rezervoar z vretjem vode od spodaj navzgor – da se ne dvignejo usedline. V ceni rezervoarja.

Dodatna oprema

filter_mit_laubsammelkorb__schemaSitni filter – filter za deževnico po standaru DIN 1989-2, Tip B, do 200 m2 površine strehe, propustnost delcev – velikost 1,00 mm, Vsi priključki DN 110, Teža 2,2 kg. Ohišje iz polietilena. Primeren za priklop k umirjenemu dotoku. Za do 200m2 strehe.

Sinusni filterSinusni filter – filter učinkovito odstranjuje morebitne nečistoče, ki lahko pridejo s strehe: listje, kamenčki, …
Voda odteka navzdol proti umirjenemu dotoku; ca 5% vode pa gre skupaj z umazanijo, listjem, dalje proti cevi za preliv. Za do 150m2 strehe.

Volumenski filterVolumenski zunanji filter s teleskopskim podaljškom – filter za deževnico za vgradnjo v tla pred zbiralnikom deževnice. Deluje na podlagi 2 stopenj čiščenja (najprej grobo nato fino čiščenje). Ima velik izplen vode navkljub navalu vode. Umazanija se splakuje v preliv. Za do 350m2 strehe.

Plavajoči odvzemPlavajoči odvzem – voda v rezervoarju je najčistejša 5 cm pod gladino, tam jo s to pripravo zajemamo. Na vrhu ima fini sesalni filter in nepovratni ventil.

Active SwitchČrpalna enota Active Switch – avtomatska napredna centrala za rabo deževnice z avtomatskim preklopom na pitno vodo ob praznem zbiralniku deževnice.Primerna je za črpanje vode iz zbiralnika do wc jev, pralnega stroja, pipe za zalivanje vrta.

Črpalna enota TwinČrpalna enota Twin – sesalno/potopna črpalka s tlačnim stikalom, z zaščito proti suhemu teku. Lahko je nameščena ali v vodi v rezervoarju, ali pa je nameščena zunaj.

Odvzemni_komplet_4970822e0b4eeOdvzemni komplet za vrt – odvzemni komplet je sestavljen iz: talnega jaška z pokrovom iz umetne mase (premera: 150 mm), 16,5 m PE-cevi DN 25 (za povezavo črpalke in vstopnega jaška), 3/4″ pipa z nastavkom za cev.